Детайли

ВЪНШНИ СТЕНИ

ENERGY SAVE

Това е първият вариант за външна стена, която предлагаме на вашето внимание. Дебелината на външната стена е само 14 см, но Ви осигурява всички необходими показатели за конструктивна устойчивост и топлотехнически характеристики. Препоръчваме ENERGY SAVE за всякакъв вид къщи, с оглед леката и здрава конструкция.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

ENERGY SAVE+

Този вариант е с почти същите характеристики, като  ENERGY SAVE, с разликата, че се увеличава сечението(дебелината) на стената с 2 см. Това е важно по скоро за използваемоста им за по големи стенни панели(над 4м дължина), което е характерно за по големите Ни проекти за къщи, които ще разгледате в раздела проекти за едноетажни и двуетажни къщи. Препоръката ни за този вариант е за клиенти, които предпочитат по големи къщи, и искат повече свободни пространства за своите помещения.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

SUPER ENERGY SAVE

При този избор защитата от студ през зимата, и жега през лятото е с показатели над средните. Гарантираме Ви изключително ниски енергийни разходи за отопление и охлаждане при този вариант.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

PASSIVE ENERGY SAVE

Този вариант, който предлагаме е със двойно сечение(дебелина) на стенната конструкция от стандартното, и солидна топлоизолационна система от каменна вата и фибран вградени изцяло във стенния панел. Препоръчваме този вариант за външни стени, на клиенти, които искат възможно най-висок клас.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

ENERGY STANDART

Енерджи стандарт е най-използваната „сандвич” система във България за изграждане на Сглобяеми къщи. В ценово отношение този вариант е най – изгоден за клиента, но  не го препоръчваме за къщи, които ще се обитават постоянно, поради по-ниско заложените топлотехнически характеристики.

Считаме и за не-малък недостатък последният слой от „сандвич панела” да е с EPS (Експандиран пенополистирол) или Стереопор, поради лесното повреждане, и задържането на мръсотия във грапавините на структурната мазилка.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

ENERGY STANDART +

При избора Ви на този вариант може би се спирате на „златната среда”, или попадате в най добрият ценови диапазон, като си осигурявате всичко необходимо от гледна точка на здравина на конструкция, оптимален вариант за топлоизолация, и можете да разчитате постоянно да обитавате този дом със много добри показатели за топлоенергийна ефективност.

И тук считаме и за не малък недостатък последният слой от „сандвич панела” да е с EPS (Експандиран пено-полистирол) или Стереопор, поради лесното повреждане, и задържането на мръсотия във грапавините на структурната мазилка, но бихте могли да се спрете и на друг вариант за крайно покритие.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

SUPER ENERGY STANDART

Както може би сте забелязали има известна зависимост между двете предлагани от нас концепции, и това е повишаването на сечението(дебелината) на стените на всеки следващ вариант.

И този не прави изключение, и Ви осигурява много солидни показатели за здравина на панела, високи нива на топлоенергиина ефективност над средните, като стандарт.

За недостатъка на  последният слой от „сандвич панела” отEPS (Експандиран пено-полистирол) или Стереопор нещата си остават по същият начин, но всеки има виждане, и право на избор за себе си и своят дом.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

ULTRA ENERGY STANDART

Този вариант, който предлагаме е със познатото двойно сечение на стенната конструкция от стандартното, и солидна топлоизолационна система.

Препоръчваме този вариант за външни стени, на клиенти, които искат възможно най доброто, което можем да им предложим на цена отговаряща на този висок клас на изпълнение.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

 

ВЪТРЕШНИ СТЕНИ

Вътрешните стени обикновено са с по малки сечения(дебелина) от външните.Единственото по важно условие на което трябва да отговарят е да притежават високи нива на шумопоглъщане, което се осигурява както от дебелината, така и от вида на изолацията вградена вътре в тях.Предлагаме ви 6 вида стенни панели, които да разгледате и направите своя избор.

OPTIMAL STANDART

Препоръчваме ги за по малки къщички, и за преградни стени на санитарни помещения.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

STANDART

Това е стандартно изпълнение за преградни стени, и осигурява всички необходими нива на шумо, и топлоизолация.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

STANDART +

При този вариант увеличаваме дебелината на конструкцията на стените, и влагаме по сериозен слой Минерална вата, която има повече функция на шумо-поглъщане, отколкото топлоизолация.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

SOFT WALL

Този вариант е със същото сечение, както OPTIMAL STANDART, с тази разлика, че използваме каменна вата със сериозна плътност, за по висока шумоизолация. Основно ги препоръчваме за малки къщички и за прегради на санитарни помещания.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

SOFT WALL +

При Варианта SOFT WALL + преградните Ви стени ще имат сериозни характеристики, като здравина, топло, и шумоизолация.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

SUPER SOFT WALL

SUPER SOFT WALL е най висок клас за преградни стени, която можем да предложим . Качеството и високите показатели са много над средните.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

 

ДЪРВЕНИЯТ МАТЕРИАЛ

Конструктивния скелет на всяка къща се изгражда от качествен иглолистен дървен материал от Бял бор, или смърч. Материалът, който ползваме е сертифициран и импрегниран против дървояди.

Предлагаме Ви Български дървен материал, от сертифициран Български производител,  и висококачествена сертифицирана дървесина на фирмата “Rettenmeier” Hirshberg Германия.

Може да комбинирате двата вида, като изберете например Българска дървесина за стените и Немска за покривната конструкция, или обратно.

 

ПОКРИВЪТ

Покривът е естествения завършек на всеки дом, е много важно той да бъде солидно топлоизолиран, със сигурно покритие от леки и качествени керемиди.

Ние от КХД използваме 2 основни вида:

ПЯСЪЧНО-ПОЛИМЕРНИ КЕРЕМИДИ

Пясъчно-полимерните керемиди притежават високи нива на шумопоглъщане,     сравнително леки са(18кг/м2), не привличат електричеството, не са чупливи при       транспортиране и монтаж.Идеално гладки са, и имат много ниски нива на водопоглъщане.Експлоатацията е повече от 50 години.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

БИТУМНИ КЕРЕМИДИ

Битумните керемиди са лентов хидроизолационен материал, произведен на база битум модифициран с АПП и с основа стъклен воал. Покрити са от едната страна с полиетиленово фолио , а от другата страна с цветни минерални гранули(минерална посипка). Минералната посипка придава на керемидите цвят и завършеност. Тя се оцветява предварително при висока температура с различни видове пигменти. Това придава на цветовете устойчивост, предпазва битумния слой от действието на UV .

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

 

ПОДОВИ НАСТИЛКИ

Подовите настилки, които предлагаме са 2 вида:Суха подова конструкция изградена от дървена скара, солидна топлоизолация и завършващ слой от „вечния” хидрофобен шпертплат, върху, който се полага ламиниран паркет по избор, или дюшеме.

И мокрият процес с армирана циментова замаска с положена под нея топлоизолация, или без такава, според желанието на клиента.

HOT FLOOR

Това е първият от двата сухи варианта, които ще разгледате.Положената топлоизолация  XPS с висока плътност Ви осигурява една много висока топлинна защите завършена с топлият материал шпертплат или дюшеме.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

HOT FLOOR +

Този вариант е почти същият, като предходния, с разлика в топлоизолацията, като тук тя е каменна вата с висока плътност, която освен топлоизолациони качества се отличава и със високи нива на шумоизолация.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

STANDART FLOOR

Стандартият под е и естествен завършек преди основната крайна настилка. Това е добрата стара циментова замаска.Тук просто добавяме лека армировка.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

STANDART FLOOR +

Плюсът на този стандартен под е полагането на топлоизолация от XPS, с висока плътност, и армираната циментова замаска се полага върху него.

Забележка: При този избор нивото на подът от кота 0 се увеличава най-много(10см минимум)

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

 

КОМИНИ

Коминът е важен елемент на всяка къща .Със изграждането му Вие си осигурявате опции от изграждане на камина, локално парно на твърдо гориво, или в комбинация със евентуално барбекю на терасата ви.

Изграждането на комин в сглобяема къща се извършва, като се вземе в предвид пожаробезопасноста, като основен критерии.

Предлагаме Ви два вида комини, които се различават единствено по основния градивен материал, а именно:

БЕТОНОВ

Изгражда се от бетонови коминни тела със силен разтвор от пясък и цимент.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

КЕРАМИЧЕН

Изгражда се със специално направени за целта керамични блокчета със отвори за розетки и ревизии.

ИЗТЕГЛЕТЕ PDF

 

ДОГРАМА

Днес многообразието от профили за дограми е огромно. Решихме да ви предоставим 2 възможности, които да избирате съответно в два ценови диапазона. Ако те не отговарят на вашите стандарти и изисквания, ви предлагаме да посетите нашият шоурум на бул.Г.М.Димитров 55, за да изберете от огромното ни предлагане точно в тази насока разнообразие от профили, избор на стъклопакети, и интериорни и външни врати.

 

ВРАТИ

Тук Ви предлагаме пак два варианта за врати, като първият вариант е за обикновени интериорни врати, от цени от 350 лв за бр + монтаж, и МДФ, със цени от 450 лв за бр. + монтаж. Ако искате можете да ни посетите и да си изберете конкретен модел от богатият ни каталог, и да ви направим конкретно предложение за цена.

 

ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ

 

ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ

Уважаеми посетители, електрическата инсталация която изграждаме е един сложен и изискващ процес. Защо?

Защото закупената от Вас къща пристига за монтаж почти готова.т.е, стенните панели са затворени двустранно, и е необходимо „магистралите” за ключове, контакти и разклонителни кутии да са прокарани в стените. Това означава, че Вие трябва да Ни информирате предварително и да знаете точно концепцията за разпределение на вашите мебели. Това не бива да Ви плаши и затруднява. Ще получите нужната помощ от квалифициран наш служител, който максимално ще Ви улесни в избора.

Ел. инсталацията е с дефектно-токова защита, със качествен СВТ кабел(двойно-подсигурен), положен в гофрирани тръби вградени в стените и таваните.

Забележка: Ел. инсталацията е задължителна.

 

ВиК ИНСТАЛАЦИЯ

За изграждането и използваме качествени полипропиленови немски тръби, с заложената топлоизолация в тях, предпазвайки ги от евентуално замръзване.

 

Уеб дизайн и разработка от KARDALEV DESIGN